Olieprijs zakt naar laagste peil in zes jaar

REUTERS
De olieprijs stond vandaag opnieuw stevig onder druk en zakte tot het laagste niveau sinds begin 2009. Oliehandelaren zijn onder meer bezorgd over de verdere afkoeling van de Chinese economie en worstelen nog altijd met het overaanbod aan olie op de internationale markten.

De prijs van Brentolie, de maatstaf voor olie uit onder meer Europa en het Midden-Oosten, stond vrijdagmiddag 2,5 procent in de min op 45,45 dollar. Amerikaanse olie werd ook 2,5 procent goedkoper en kostte iets meer dan 40 dollar per vat. In beide gevallen werd daarmee de laagste prijs in zesenhalf jaar gevenaard.

De prijs van Amerikaanse olie gaat al voor de achtste achtereenvolgende week omlaag. Dat is de langste negatieve reeks sinds 1986. In die periode zakte de olieprijs van 30 dollar naar 10 dollar per vat, vooral doordat de leden van oliekartel OPEC hun productie opvoerden om andere olieproducenten uit de markt te drukken.

Ook vandaag kan je in ons land diesel tanken voor net iets minder dan 1 euro per liter, op heel wat meer adressen dan gisteren. Je kan op dit interactieve kaartje napluizen of er ook een tankstation in jouw buurt diesel aanbiedt aan dit sinds lang ongeziene maar welgekomen tarief.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.