Nucleaire crisis kostte gezin 45 euro meer in december

Shutterstock
Wie in december een elektriciteitscontract heeft ondertekend, betaalt op jaarbasis 45 euro meer dan de gemiddelde prijs van het afgelopen jaar. Dat schrijft La Libre op basis van berekeningen van de federale energieregulator Creg. De impact van de energiecrisis op de prijs is daarmee verminderd want tussen september en oktober 2018 was de prijs 90 euro hoger.

Door het uitvallen van de centrales schoten de groothandelsprijzen voor elektriciteit de lucht in. Dat heeft ook een impact op de factuur van de klanten. Om die weerslag te becijferen, analyseerde de Creg de evolutie van de energiecomponent. Dat is het deel van de factuur dat slaat op de pure grondstof elektriciteit. In september en oktober steeg die met 90 euro, in december met 45 euro.

Aangezien die prijsstijging in onze buurlanden niet heeft plaatsgevonden in die periodes, kan aangenomen worden dat dit te maken heeft met de situatie van de Belgische kerncentrales, aldus La Libre.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hans Van Reeth

  Een paar jaar geleden hebben zij twee dorpen zonder stroom gezet om zo een zogenaamd stroomtekort te insinueren. Ook hier was de bedoeling een prijsstijging te forceren!

 • Edgard Gielis

  dank zij de kracht van verandering meer de kracht van verarming

 • Frank Meynen

  wat kost ONS nu niet meer ?????,, water, elektriciteit, brandstof, apotheek, kliniek, dokter en ga zo maar door ,,, die gasten die voor onze pensioenen kwamen zorgen kosten ons geld , veeeeeeeeel geld en ik ben het meer dan beu

 • frans vereken

  Ik mocht dit jaar al als alleenstaande € 190 opleggen.

 • Pat Debal

  Als ze zeggen dat alles gaan verminderen moogt ge geloven date zal verhogen meer leugens zeggen ze dan waarheid