Ga naar de mobiele website
^ Top

Nespresso verklapt waarom het zijn capsules niet in de supermarkten wil

rv
Als we door onze voorraad Nespresso-capsules zijn, moeten we ofwel naar een Nespresso-winkel in de buurt ofwel kopen we online een nieuwe doos. Ze gewoon in de supermarkt halen, is nog altijd niet mogelijk. En daar heeft Nespresso een goede reden voor.

Nespresso denkt er niet aan om koffiecapsules ook in de supermarkt aan te bieden. Directeur van Nespresso Nederland, Mark Ruijgrok, vertelt aan Business Insider dat het voor het bedrijf belangrijk is om nauw in contact te staan met de klant. "Dan weten we wat hij bestelt, zodat we hem kunnen informeren over nieuwe producten en speciale acties."

Nespresso houdt graag zelf de touwtjes in handen. "Als je Nespresso in supermarkten stalt, dan geef je het product eigenlijk uit handen. Dat willen wij niet", zegt Ruijgrok. Met de webshops wil Nespresso de capsules zo snel mogelijk aan de man brengen. Wie voor 12 uur bestelt, krijgt dezelfde dag nog een nieuwe lading aan huis geleverd.

Nespresso investeert ook in offline verkooppunten. Nespresso-winkels schieten als paddenstoelen uit de grond, in elke grote stad vind je wel een Nespresso Boutique.

De Nespresso Boutique in de Zonnestraat in Gent
rv De Nespresso Boutique in de Zonnestraat in Gent

Patenten verlopen

Het gaat hard voor Nespresso. Dankzij de capsules draait het bedrijf een omzet van 3 miljard euro in 64 landen, zo schrijft De Telegraaf. Ondertussen zijn de patenten van het aluminium cupje wel verlopen. De weg ligt dus open voor de concurrentie, maar daar is Nespresso niet bang voor: "Uiteindelijk draait het om de kwaliteit van de koffie", zegt Ruijgrok.

Meer over97 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Philippe Erdem

  Groot gelijk

 • Elle Devee

  Geef mij maar een lekkere espresso van Illy

 • Peter Van Dyck

  Op deze manier houden ze de verkoopsprijs op niveau. Geen concurrentie, dus volle pot betalen en dikke winst voor hen. De consument is er de dupe van, hij betaald teveel.

 • Wereld Burger

  Peperdure spinnerij en oorzaak van een berg afval. Verbieden die troep!

 • Jo De Clercq

  Voor 90 € de kilo mogen ze je wel met witte handschoentjes , good looking in kostuum, bedienen.....in ukkel, waterloo, zoute, rue st honore, avenue royale, bond street, piccadilly lane, unter den linden, gran via, etc.... 95 % kost = reclame, huur, personeel, decor, duur zwitsers management.

Meld een bug