Na de ophef over Bpost: dit kost het bij jouw bank om geld af te halen

.
Belga .
Bpost trok vanavond, na een hele dag van commotie, de beslissing toch in om klanten te laten betalen om aan de eigen automaten geld af te halen. Andere banken rekenen wel vaak extra kosten aan als je bij de concurrentie geld gaat afhalen. Wij gingen na hoeveel jij extra moet betalen als je bij een andere bank geld afhaalt.

Behalve bij Bpost zijn alle afhalingen aan de eigen bankautomaten gratis. Bij afhalingen aan automaten van andere banken worden soms wel extra kosten aangerekend. Die kosten verschillen van bank tot bank en hangen af van het type zichtrekening.

Kies hieronder jouw bank en rekening om na te gaan hoeveel jij extra betaalt om geld af te halen buiten het eigen netwerk. Klik op de streepjes in beide keuzevakjes om een andere bank en rekening te kiezen.
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Walter De Vuyst

  Ik vind het ronduit beschamend dat een centrumstad van pakweg 60.000 inwoners maar over één aftands postkantoor beschikt , bemand door 2 personeelsleden die op een doorsnee dag niet weten waar eerst gesprongen . Behulpzame mensen , dat wel . Dit in tegenstelling met mijn luxueuse KBC bank die je op alle manieren kaarten en riskante beleggingen wil aansmeren die je alleen armer maken .

 • Johan LAUNDERS

  Argenta, Mady, is nu niet "de" bank. Als ik in Wenduine woon, en ik kom in Knesselare iets vragen aan Argenta, dan verwijzen ze me naar het kantoor in Wenduine... dat zijn zelfstandige bankiers die maar iets doen voor eigen klanten. Bankservice=0 als je niet bij je eigen Argenta kantoor gaat

 • Mady Vermeulen

  De cijfers liegen niet. Bij Argenta is niet alleen geld afhalen gratis. Ook de verrichtingen en bankkaarten zijn gratis. De rente op de spaarboekjes is wel van de laagste, zoals veruit de meeste banken. Argenta heeft ook nooit beroep gedaan op staatssteun, zoals de "grote" banken. De waarheid heeft haar rechten.

 • Rita Van Leuven

  Joske Keyre, die 15 cent is een verplichte verzekering opgelegd door het ministerie en is bij andere banken ook te betalen, Er zijn er zelfs bij die ook daar winsten op nemen

 • Joske Keyre

  @Benny Vlayen: Bij Argenta is niet alles gratis, ik heb daar een zicht+spaarrekening, ga nooit in het rood en toch moest ik een afrekening van -0,15euro als rente vinden !? Nou moe, ik moet het nog altijd eens gaan vragen hoe dit kan.