Exclusief voor abonnees

Na afschaffing woonbonus en de rush op huizen: wat met prijzen woningmarkt?

Na bekendmaking einde woonbonus: 43 procent meer huizen verkocht, prijs 3,2 procent omhoog

BELGA
De afschaffing van de woonbonus heeft wel degelijk een enorme jacht op huizen veroorzaakt. Het aantal vastgoedtransacties ging sinds de bekendmaking met bijna 43 procent omhoog. Om alsnog van de woonbonus te kunnen genieten, betaalden gehaaste kopers ook vlot 3,2 procent meer. De vraag nu de rush is gaan liggen: wat met de woningprijzen na de woonbonus?

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu50 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fonske Beys

  Zolang er iemand met makelaar koopt zijn prijzen te duur . Diefstal begint al bij verkooprijs , hoe hoger hoe meer commissie . Heeft trouwens geen enkel meerwaarde het is enkel bij een notaris dat je langs moet .

 • Johnny chanet

  Is een huis duur : ja. Hoe duur even vergelijken. Een koppel dat niet rookt kan 220000 lenen over 25 jaar voor de prijs wat een ander koppel oprookt. Een beetje auto kost op de lange termijn veel meer dan een huis.

 • Maurice Berden

  Marc De Volder, hoe kom je tot besluit dat de banken de huizen duurder maken? Met een lening van 1 % of nog minder kan je de bank toch niet beschuldigen. Mijn eerste lening in 1985 was er eentje tegen 11 % intrest. Ook wij hebben het gehaald.

 • Leo Peeters -Duym

  Er zullen weliswaar minder kopers zijn, maar ook minder verkopers: wie wilde kopen heeft dat nu nog gedaan, en wie wilde verkopen binnen afzienbare tijd heeft dat wat vervroegd gedaan. Vraag en bod blijven nu (voor even) in evenwicht: prijzen bewegen niet veel meer. De notarissen en immobiliën-kantoren zullen het wel minder druk hebben. En als een N-VA’er iets zegt of belooft: het is bijna altijd net andersom.

 • marc de Volder

  Men praat steeds over jonge mensen. En alleenstaanden dan? Had eigen huis,scheiding en nu huurhuis voor 845 euro. Kinderen bleven bij mij. Pensioen zal een 1300 euro zijn. Van maandelijks brutoloon houden ze maandelijks 800 euro af. Heb 1800 euro voor weekeinden,feestdagen,nachten,leven riskeren. Op 19 de verjaardag verplicht legerdienst. Werk al 36 jaar voor maatschappij en zal in armoede belanden. Bedankt Belgie.Huizen zijn te duur door makelaars en banken.