Mooi weer geeft zomersolden degelijke start

De eerste dag van de solden lokte heel wat volk naar de Veldstraat in Gent.
Wannes Nimmegeers De eerste dag van de solden lokte heel wat volk naar de Veldstraat in Gent.
De zomersolden hebben een degelijke start gekend. "Er was heel wat volk op de been en er werden veel hoogzomeritems gekocht. We kunnen spreken van een geslaagde eerste dag", evalueren de zelfstandigenorganisaties Mode Unie en Unizo. 

Zoals verwacht lag de omzet wel lager dan op de eerste soldendag vorig jaar. Maar die viel toen op een zaterdag, vult het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) aan.

Het NSZ spreekt van een omzetverschil van 4 procent met de eerste soldendag vorige zomer. "We kenden dit jaar een trage start, maar het is natuurlijk moeilijk om een maandag te vergelijken met een zaterdag", aldus NSZ-voorzitster Christine Mattheeuws. "Het belangrijkste is dat deze omzetdaling niet zorgt voor paniek bij de handelaars. Zij kijken vooral uit naar het eerste soldenweekend, elk jaar een van de hoogtepunten van de zomersolden."

De zomerkoopjes moeten een zwak voorjaar voor de modewinkeliers goedmaken, klonk het vooraf. Er zouden meteen kortingen aangeboden worden van 30 tot 50 procent.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  Kopen wat je echt nodig hebt dat zijn pas echte solden.

 • Dirk Vregels

  Gisteren in Breda geweest en heb er wel heel veel Belgische nummerplaten gezien op de parkeerplaatsen. Een winkelier vertelde me zelfs dat het aantal Vlaamse klanten al twee jaar op rij flink aan het stijgen was en zei met een knipoog dat hun wel blij waren met het Belgisch politieke beleid.

 • Dominique Hermys

  Wie weet wie het allemaal heeft aangehad.

 • Jens Vranckx

  ah, de solden, het toppunt van de consumptiemaatschappij... maar tijdens het jaar ben je beter af, dan kies je niet uit de brol die een ander niet wil, maar kan je tenminste kiezen uit het overaanbod van te duur verkochte kledij die na 1/2 keer wassen zijn vorm verliest. Ik koop enkel als ik iets nodig heb, staat niks me aan, koop ik niks. dat is nog veel voordeliger dan de solden.

 • Filiep Lapeire

  Veel volk in de veldstraat, en elders?