Mogelijk meer dan 100 Jumbo-supermarkten in Vlaanderen

BELGAIMAGE
De Nederlandse supermarktketen Jumbo ziet op termijn een potentieel voor meer dan 100 winkels in Vlaanderen. Het bedrijf bevestigt berichtgeving daarover in vakblad Gondola. De eerste supermarkt gaat in november open in het Limburgse Pelt.

Jumbo maakte eerder al bekend dat het dit jaar drie winkels verwacht te openen in Vlaanderen. In 2020 zou er een vijftiental bijkomen, zegt Peter Isaac, managing director van Jumbo België, in een gesprek met Gondola. “Als we naar België en Vlaanderen komen, dan menen we het”, zegt hij. “We hebben er vertrouwen in dat we een mooie plaats kunnen veroveren op de Belgische markt.” 

Drie formules

De uitspraken worden door Jumbo in Nederland bevestigd. “Onze introductie op de Belgische markt zal stap voor stap zijn”, voegt een woordvoerster toe. “Maar op termijn ziet Jumbo inderdaad potentie om ruim honderd winkels in heel België te openen. Het is echter nog te vroeg daar een concrete tijdsplanning aan te koppelen.” 

Jumbo zou ook met zijn drie formules naar ons land willen komen: Jumbo supermarkt, Foodmarkt en Jumbo City. En het ziet op lange termijn ook mogelijkheden in Brussel en Wallonië, maar die plannen zijn nog verre van concreet.

Jumbo is na Albert Heijn de grootste supermarktketen van Nederland. De groep werkt al een tijd aan een intrede op de Belgische markt. Het heeft daarvoor een aparte organisatie opgezet onder de naam Jumbo België én met Isaac een grote naam aangetrokken om de uitbreiding in goede banen te leiden: Isaac is een ex-topman van Lidl België.

ANP36 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hilde Peeters

  Zijn er nu nog niet genoeg ik snap niet dat gemeentes of steden dit blijven toestaan. Werkgelegenheid als als er de ene winkel bijkomen moeten er in de andere winkel weg en de werkomstandigheid wordt er overal niet beter op.want die goedkopere prijzen moeten ergens anders bespaard worden.

 • Ramon Simon

  Je kan klagen over de prijzen maar het echte probleem zijn onze lage lonen. De boeren die verse producten leveren verdienen weinig of verliezen zelfs geld. De werknemers worden ook al een zeer laag loon betaald. En wij zagen dat de productne te duur zijn wat dan weer druk zet op die vernoemde mensen, je houd de spiraal naar beneden in stand.

 • Dirk Vregels

  Hopelijk nemen ze ook Nederlands personeel mee want die zijn veel vriendelijker en behulpzamer. Dat valt me steeds op als we in Nederland boodschappen doen.

 • Anne Callebaut

  Het is te hopen dat hun prijzen hetzelfde blijven en ze niet doen zoals Albert Hein.

 • De Waen Luc

  Geert Bruyneel het kan ook omgekeerd,,, die geven extra jobs erbij....en de duurdere vallen er van tussen..mooi toch ?