Mogelijk compensaties van Worldline na problemen met betalingen kredietkaart

ANP XTRA
De problemen met betalingen met sommige kredietkaarten zijn sinds gisteren in de late namiddag helemaal van de baan. Dat zegt Worldline, dat elektronische betalingen verwerkt. Het bedrijf sluit niet uit dat compensaties uitbetaald worden.

Gisterenvoormiddag ondervonden sommige kaarthouders problemen om betalingen te doen. Worldline sprak van "zeer beperkte storingen" met internationale kredietkaarten uitgegeven door sommige Belgische banken. Even waren er ook problemen met debetkaarten voor online betalingen. De problemen ontstonden na een update van het netwerk zondagnacht.

Tegen de late namiddag waren de problemen van de baan, zegt Worldline. Of klanten gecompenseerd zullen worden, is nog niet duidelijk. Maar het bedrijf sluit het niet uit. "Daar bestaan protocollen over. In bepaalde gevallen is voorzien in compensaties. We moeten nog bekijken of die hier van toepassing zijn", luidt het. Ondernemersorganisatie NSZ had gisteren al gezegd te zullen nagaan of handelaars compensaties kunnen krijgen. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jo vandenberghe

    Als de werkgeversorganisaties wat kunnen krijgen staan ze altijd op de eerste rij.