Exclusief voor abonnees

Moet ik nog rap mijn mazouttank vullen en wat betekent plotse prijsstijging olie voor prijs aan de pomp?

iStock
De prijs van ruwe olie schoot maandagochtend het hardst omhoog in bijna 30 jaar, na aanslagen op de bevoorrading uit Saudi-Arabië. Dat zal u later deze week ook voelen. Maar de prijzen voor stookolie of autobrandstof maken minder grote bokkensprongen dan het zwarte goedje dat de Saudi’s uit de grond halen.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
67 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • geert vlietinck

  Vanmiddag diesel getankt voor mobilholhome in Air de Cappellen (Luxemburg) 1 eu 12 .

 • Gerard Roest

  Ik mis eigenlijk het artikel dat ons informeert dat de olieprijs vandaag 7% gezakt is. De speculanten hebben gecashed, de prijs is terug naar 64 dollar en zal nog wel verder zakken door de speculanten die te laat gereageerd hebben en hun "winst" nu zien verdampen. Hopelijk reageert de overheid ook alert en laat men de prijzen aan de pomp minder hard stijgen dan waar ze over droomden........ (21% btw over €1,60 is meer dan over €1,50 hè)

 • Hans Oomen

  Weer een reden voor de politici om de prijzen op te drijven ... maar als de olie prijs daalt zoals dikwijls gebeurd merk je dat hier niet , dan blijft de prijs exact het zelfde armzalig België waar is de tijd dat we trots konden zijn op ons land ?

 • Gerard Roest

  Als je de beursbewegingen volgt is er een stijging geweest waarna de olieprijs speelbal werd voor speculanten. Er IS geen olie tekort, de voorraden, ook de niet strategische, puilen uit. In heel veel landen is er geen sprake van prijsstijgingen aan de pomp. De rest van het verhaal kun je zelf wel invullen denk ik ?

 • DONALD BORREMANS

  opgezet spel, paniek zaaien, kassa, kassa!