Exclusief voor abonnees

Met pensioensparen en groepsverzekering alleen komt u er niet. Zo spaart u genoeg tot uw pensioen

Shutterstock
Wie tijdens de pensioenjaren onbekommerd de levensstandaard van voordien wil behouden, legt best een spaarpot van 300.000 euro aan. Met louter een groepsverzekering en pensioensparen komt u nooit aan zo’n bedrag. Gevolg: u zal extra inspanningen moeten leveren. 

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank Joos

  LEEF ALSOF HET JE LAATSTE DAG IS. En als je dan niets meer hebt laten ze je ook niet doodgaan hoor. Ik weet van een ex baas van een steenfabriek en een landloper dat die iedere dag aan dezelfde tafel eten in een rusthuis. Één verschil, de ex baas betaald iedere maand 1714 € en de landloper zit er op kosten van het OCMW. En dat is zo al enkele jaren.

 • marc kerckhofs

  Ik heb een groepsverzekering + een pensioenverzekering van vakbond + Tak 21 + een wettelijk pensioen (een klein) . één probleem kan niet met pensioen moet langer werken voor vadertj staat. Beter niet pensioenverzekering noemen maar wezengeld.

 • Hilde Peeters

  Ik ga heel mijn leven moeten huren en mijn pensioentje is niet dat bedrag dat ze hier opnoemen dus ik ga na mijn pensioen niet meer meten leven vrees ik.Maar als ze de pensioenleeftijd blijven verhogen zal dat probleem zich ook oplossen.

 • jo denijs

  We moeten allemaal de politiek in

 • christianne bruyland

  het zijn de miljarden die op de gewone spaarrekeningen staan, die de banken de ogen uitsteekt en waar ze niet mee aan de slag kunnen, ze willen de mensen alles aanpraten, maar dezelfde mensen bedanken hiervoor