Met dit nieuwe concept verkoopt Aldi meer

In de vernieuwde Aldi-vestigingen gaat veel aandacht naar de versmarkt.
Aldi In de vernieuwde Aldi-vestigingen gaat veel aandacht naar de versmarkt.
In het West-Vlaamse Deerlijk is een nieuwe Aldi geopend, de honderdste winkel nieuwe stijl sinds de Duitse discounter in maart aankondigde een nieuw winkelconcept uit te rollen. Met succes: de omzet in de nieuwe winkels stijgt.

In maart maakte Aldi bekend 350 miljoen euro te pompen in de ombouw van de winkels naar het nieuwe concept. De winkels worden daarbij in een nieuw kleedje gestoken, met bredere gangen, nieuw meubilair, moderne led-verlichting en een grotere broodafdeling. Veel aandacht gaat naar de versmarkt. Producten zijn gegroepeerd volgens de indeling van de dag: eerst de ontbijtproducten, dan de lunchproducten, enzovoort. De investering leverde 450 nieuwe banen op.

Tegen eind dit jaar volgen er nog meer dan zestig Aldi's nieuwe stijl

In sneltempo

De ombouw gebeurt in sneltempo: 167 dit jaar en 141 volgend jaar, aan een ritme van zeven per week, zo klonk het in maart. In Deerlijk werd woensdag de honderdste vernieuwde winkel geopend. Tegen eind dit jaar volgen er nog meer dan zestig Aldi's nieuwe stijl. En met succes. Aldi merkt een "duidelijke meeromzet", zo klinkt het bij de supermarktketen.

De Aldi in Deerlijk is al de honderdste die is omgebouwd. Tegen eind dit jaar volgen er nog meer dan zestig.
Rik Devos De Aldi in Deerlijk is al de honderdste die is omgebouwd. Tegen eind dit jaar volgen er nog meer dan zestig.14 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • james vroman

  als ik naar ALDI ga is het ook steeds over de grens ...steun geen graaiers !

 • Rudy Robyn

  Waarom koop je net over de grens bij aldi en lidl alles minimum 3 maal goedkoper....?

 • Emi De graeve

  beter bemande kassa's zouden nog aangenamer zijn. De gekochte waren ook niet in een orkaantempo scannen. Oudere mensen kunnen daarbij niet goed volgen.

 • Marc Statham

  Als het om hun armtierig niet meer verse groenten en fruit zal gaan..

 • Yvan Lissens

  En toch blijf ik ver weg van die discounters. Ze melken zowel personeel als producent uit. Ook de kwaliteit gaat zienderogen achteruit. Vergelijk gewoon een stuk vlees van een discounter met een stuk vlees van een "echte" slager en je weet dadelijk dat je in een discounter serieus in de zak werd gezet.