Exclusief voor abonnees

Met de fiets naar het werk kan je honderden euro’s per jaar opleveren

Beeld ter illustratie.
Shutterstock Beeld ter illustratie.
Steeds meer werkgevers bieden hun werknemers een fietsvergoeding aan. Gemiddeld 12 procent van de werknemers krijgt nu zo’n vergoeding, wat een stijging betekent van 2 procent ten opzichte van 2016. Met de fiets (een deel van) het woon-werkverkeer afleggen, kan je een mooi bedrag opleveren dat kan oplopen tot honderden euro’s per jaar. Veerle Michiels, mobiliteitsexpert van SD Worx, legt uit hoe het precies zit.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
47 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guy Van Assche

  Mathieu, max. van 120 euro per maand ??? Klopt niet, is ongelimiteerd, vorig jaar ruim 2000 euro fietsvergoeding bij elkaar gefietst....en nee..niet met een e-bike maar op eigen kracht.

 • Mario van Hecke

  Rudy Saeys,weet wel als je baas dat te weten komt lig je op staande voet buiten met een slechte C4

 • Francinne Declerque

  Vorige week eens gedaan, wagen op linkeroever, dan met de elecktrische vouwfiets naar wommelgem. Valt mee maar is uitkijken in Antwerpen volgt de ene gevaarlijke verkeersstrop de andere op, en de lucht in Antwerpen stinkt en maakt je kortademig van al de uitlaatgassen allerhande. Je beweegt, ok, maar wat je inademt ?

 • Daniel Corstjens

  Nog even en je staat s'morgens op om te gaan werken en kom je s'avonds thuis om weer te gaan slapen,en voor wat? Voor 500€ per jaar meer te hebben? Je krijgt nu ook al km vergoeding met de wagen,als je die van uw fiets vergoeding aftrekt fiets je een heel jaar door regen,kou en wind voor nog geen 500€!

 • ronny cockuyt

  Moesten er hier meer fietspaden zijn zoals in nederland zou je het wel aankunnen,maar hier in Belgie,speel je meestal met je leven als je er nog maar op zit. als je dan aankomt op je werk ben je al bekomen van je te moeten concentreren om veilig op je werk te geraken,maar daar word er niet over gepraat.