Meeste lijnen worden bediend op eerste dag van staking De Lijn, ook morgen “weinig tot geen” hinder verwacht

De hele week nog wordt er gestaakt bij de socialistische vakbond ACOD.
BELGA De hele week nog wordt er gestaakt bij de socialistische vakbond ACOD.
Op de ochtend van de eerste dag van de staking bij De Lijn is er slechts lichte hinder te merken. De meeste lijnen bij de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij worden ondanks de staking toch bediend, al vallen er wel ritten weg. De steden zijn iets zwaarder getroffen door de actie dan de buitengebieden, waar meer verkeer uitbesteed wordt aan exploitanten. Dat werd vernomen van een woordvoerster. Ook tijdens de oudejaarsnacht verwacht De Lijn weinig tot geen hinder. 

Het ACOD had een stakingsaanzegging ingediend voor de periode van 30 december tot 3 januari. Vanochtend begon de staking met enkele bussen die niet uitreden. De steden ondervinden iets meer hinder door de actie, maar de frequentie van het verkeer ligt er ook hoger. Morgen wordt min of meer dezelfde situatie verwacht.

Volgens de ACOD hangt de stakingsopkomst af van de stelplaats. Een stelplaats waar personeel te maken krijgt met veel interne problemen, zal veel stakers kennen, zegt federaal vakbondsverantwoordelijke Rita Coeck. Zo is volgens de socialistische vakbond in Antwerpen één bus en tram op de drie niet uitgereden.

De Lijn vraagt reizigers om voor hun vertrek de haltepagina’s op de website of app te raadplegen voor de meest accurate informatie. Bussen die niet uitrijden verschijnen ook niet in de online dienstregeling.
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Fonske Beys

  Oorzaak is de besparingen van de Vlaamse regering . Ze zouden graag privatiseren .

 • moussii mouss

  Ik ben zelf buschauffeur van regio Antwerpen en niks van deze info klopt. 50% van de bussen zijn niet uitgereden in de ochtend. Tegen de namiddag was het ongeveer 40%. Dus wat hier staat van weinig tot geen hinder kan je het niet noemen.

 • Ingrid Vantroostenberghe

  Die app geeft verkeerde info zoals altijd. Bepaalde bussen reden gewoon niet gedurende de ganse dag maar toch staan ze als rijdende op de site.

 • daniel d'hulst

  Website of app ? Heeft u al eens aan de ouderen , uw klanten, gedacht. Acod dikke egoisten

 • Patrick Martens

  Er moest geen enkele bus rijden tot na nieuwjaar.