Ga naar de mobiele website
^ Top

Maaltijdcheques binnenkort een jaar geldig

photonews
De Kamercommissie Sociale Zaken heeft unaniem het wetsvoorstel goedgekeurd dat de geldigheidsduur van maaltijdcheques verlengt van drie maanden tot een jaar. Het initiatief kwam er toen bleek dat per jaar voor zowat 10 miljoen euro aan maaltijdcheques niet wordt gebruikt. De verlenging van de duur moet het aantal vervallen maaltijdcheques en de daarmee gepaard gaande verliezen inperken. De tekst moet nog groen licht krijgen van de plenaire Kamer.

Mede-indiener Stefaan Vercamer (CD&V) pleit overigens voor een meer grondige hervorming van het systeem van maaltijdcheques. "Een kleine KMO betaalt gemiddeld 10 procent aan administratieve kosten om die cheques aan zijn werknemers te kunnen geven. Kleine handelaars klagen over de behandelings- en verzendingskosten".

"Ik denk dat we een eenvoudiger systeem moeten onderzoeken, zoals bijvoorbeeld een maaltijdvergoeding die op de loonbrief komt en van dezelfde vrijstellingen blijft genieten", luidt het.Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug