Lukt het niet om te sparen? Beheer je geld met een budgetplan

Corbis
Budgetteren is een ideale manier om inzicht te krijgen in je inkomsten en uitgaven. Hoe beter je overzicht en hoe vaker je je inkomsten en uitgaven bijhoudt, hoe kleiner de kans dat je geld uitgeeft dat je niet hebt. En daarmee kan je jaarlijks heel wat besparen. Maar hoe stel je een goed budgetplan op en hoe houd je dat bij? Hoe spaar je maandelijks 10 procent van je inkomsten? Een budgetexpert zet de belangrijkste stappen op een rij.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Emi De graeve

  ik plan al jaren om maandelijks een sommetje opzij te zetten. Als de maand nog niet half voorbij is moet ik dat weer gebruiken...

 • Mikeske Appels

  Het grote probleem is vanaf een bepaald loon lukt dat perfect maar voor bepaalde ondergrens is het bijna onmogelijk om 10% opzij te leggen. Op 100 euro 5 euro opzij leggen is veel moeilijker dan iemand met 1000 euro 100 euro. Terwijl die van 100 net een buffer zou kunnen gebruiken. Maar voor velen zijn de terugkerende kosten verraderlijk, och het is maar 12 euro, ja iedere maand ... dus maal 12

 • jean-pierre rejek

  Als ze het toch zo goed weten leer de ministers dan hoe ze met belastinggeld moeten omgaan want gelijk die klungelaars al 50 jaar bezig zijn een schande ,wel studie hier en studie daar maar resultaat 7.7 miljard schulden leg dat maar ééns uit.

 • Hilde Peeters

  Als ik 10% per maand opzij moet leggen ga ik per maand in de problemen geraken dus dat bedrag klopt niet voor iedereen ik verdien geen 1700 euro.

 • Bob Beye

  Verplichte lectuur voor onze regering en politiekers aub.