Exclusief voor abonnees

Luc Bellings proeft dame blanche: “Saus uit een plastic buske en industrieel vanille-ijs. Dit is een drama”

Sterrenchef Luc Bellings proeft deze week dame blanche.
Sterrenchef Luc Bellings proeft deze week dame blanche.
Na een ommetje vorig jaar in de Ardennen keren sterrenchef Luc Bellings en redacteur Stefan Vanderstraeten deze zomer weer voltijds naar de Belgische kust terug. Zeven zaterdagen, vijfendertig nieuwe restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag op het menu: dame blanche. 

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis



35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Vanachter

    Afbreken is gemakkelijk.

  • Dave Florizone

    Beschamend, eerst failliet dan betrapt op doping en dan maar kritiek uiten op de horeca, dit noemen ze ook een topchef.

  • Patrick Kelchtermans

    Op door toeristen druk bezochte plekken schieten de 'tourist traps' als paddenstoelen uit de grond. Dat is een fenomeen dat overal ter wereld voorkomt. Natuurlijk vragen ze lachwekkend hoge prijzen voor tweederangs gerechten en producten, natuurlijk is de bediening nors en de hygiene ondermaats, het moet opbrengen, zo veel mogelijk met zo weinig mogelijk inspanning. Ze liggen niet wakker van negatieve commentaren, vol zit het in het hoogseizoen toch.

  • Pieter De Ruyter

    Ik begrijp ook niet dat mensen 8 euro willen betalen voor iets dat thuis nog geen 30 cent kost.Behalve de mayonaise in een frietkot en industrieel ijs is de winstmarge op geen enkel product zo groot.

  • raymond van der craen

    130 euro voor een 4- gangenmenu in "de vork" (zijn brasserie) en dan ga je nog met honger buiten. Schande dat die man iedereen zit af te kraken!