Exclusief voor abonnees

Luc Bellings proeft bijna-echte burgers: “De geur is afstotelijk, maar deze burger is sappiger dan een Bicky”

Sterrenchef Luc Bellings proeft bijna-echte-bugers en geeft ze een score.
Joel Hoylaerts / Photo News Sterrenchef Luc Bellings proeft bijna-echte-bugers en geeft ze een score.
Toch wat schuldgevoel bij het binnensmikkelen van zo’n dikke, sappige, rosé hamburger? Geen nood als we de vegetarische voedingsfabrikanten mogen geloven, want hun burgers zouden steeds meer op the real thing lijken én vooral smaken. Wij vroegen sterrenchef Luc Bellings om de knoop door te hakken: welke bijna-echte-burger komt het dichtst in de buurt? En welke absoluut niet? “Dit kan zelfs een supersaus niet rechttrekken.” 

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu



14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • peter colson

    We kunnen in onze refter vegetarische burgers eten. Ik heb het op z'n minst 5 keer gegeten. Karton met een jager sausje is nog lekkerder. Geef mij dan maar een sappige steak met wat sla en tomaten

  • PIETER ROGIERS

    Het moet op vlees gelijken en het moet naar vlees smaken, maar het mag geen vlees zijn.

  • Danny Holdensrath

    Smalelijk eten met afschuwelijke geur dat snap ik niet. Geur en smaak gaan samen.

  • Coen Geurts

    Alle industrieel gemaakt voedsel zit vol met additieven en afval. En wij geloven dat dat gezond eten is. Kijk maar eens hoe vet de mensen worden.

  • ringo van der pulst

    Zat er dan nog vlees in een hamburger?Vezelplaat zul je bedoelen.In de de meeste snacks zit meer brood dan wat anders.