Lidl roept flessen cola terug: bodem kan barsten bij hoge temperaturen

Het gaat om Freeway Cola (Light)-flessen van twee liter.
RV Het gaat om Freeway Cola (Light)-flessen van twee liter.
Supermarktketen Lidl haalt tweeliterflessen cola uit de rekken van huismerk Freeway Cola en Freeway Cola Light. Bij hoge temperaturen zou de bodem van de flessen kunnen barsten en zouden de doppen spontaan kunnen loskomen.

De terugroepactie komt er na enkele klachten. Concreet gaat het om Freeway Cola van 2 liter die ten minste houdbaar is tot 24 en 25 juli 2020, enkel in combinatie met de code ME3. De Freeway Cola Light van 2 liter is ten minste houdbaar tot 26 juli 2020, ook hier moet de code ME3 bij staan.

Lidl België vraagt klanten om de artikelen niet te consumeren, maar terug te brengen naar de winkel. Ze zullen terugbetaald worden, ook zonder kassaticket. 

"Vermits deze flessen een koolzuurhoudende drank bevatten is het aan te raden om deze met voorzichtigheid te behandelen. De nog gesloten flessen dienen niet geopend te worden. Zij kunnen teruggebracht worden naar een Lidl-verkooppunt in een plastic zak om ze te beschermen tegen de warmte en de zon", aldus een persbericht.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Albert De Vries

  @Hans Mannaerts: Maar dan is er toch wel iets fout met de cola zelf, namelijk dat er teveel koolzuurgas in zit (waardoor de druk in deze flessen te hoog is). Is teveel koolzuurgas in een frisdrank geen probleem voor wie die frisdrank drinkt ?

 • Hans Mannaerts

  Albert De Vries: heel eenvoudig. Een fles die open is geweest is minder gevaarlijk door de lagere druk in de fles en vormt dus geen probleem meer. Daarnaast is het niet te bewijzen of je de fles hebt leeg gegoten danwel of je de fles hebt leeg gedronken. In dat laatste geval heb je geen schade geleden.

 • Peter Buyck

  Het zal dus gaan om te veel druk op de fles. Wie zich hiervan niet bewust is, kan zichzelf of anderen verwonden. Voedselveiligheid is dus een ruim begrip.

 • Albert De Vries

  "Lidl België vraagt klanten om de artikelen niet te consumeren, maar terug te brengen naar de winkel." Is er dan op zich iets ongezonder met deze cola (dan dat cola normaal al is) ? Want er is waarschijnlijk al behoorlijk wat opgedronken van deze flessen "code ME3" cola... Vaag bericht vanwege Lidl