Ga naar de mobiele website
^ Top

Lego-figuurtjes hebben bozer gezicht dan vroeger

AP
De gelaatsuitdrukkingen van Lego-figuurtjes zijn tegenwoordig bozer dan vroeger. Nieuw-Zeelandse onderzoekers verzamelden figuurtjes van 1975 tot 2010. Het jaar 1989 was volgens hen een belangrijk kantelpunt.

De eerste Lego-gezichtjes hadden allemaal dezelfde glimlach, maar vanaf 1989 begonnen er honderden emoties op te duiken. Sindsdien zijn de Lego-mannetjes en Lego-vrouwtjes steeds bozer beginnen kijken. "Kinderen die vandaag met Lego spelen, zullen zich niet alleen smileys herinneren, maar ook woede en angst in de uitdrukkingen van de figuurtjes", zeggen de onderzoekers.

"De meest frequente gelaatsuitdrukkingen zijn geluk en woede. Met de tijd is het aantal vrolijke gezichtjes beginnen afnemen." Natuurlijk is Lego vandaag niet meer hetzelfde als dertig jaar geleden. Zo bestaan er sets met figuurtjes uit Harry Potter en uit piratenfilms. Daardoor zijn vele figuurtjes ook wapens gaan bezitten. "Op die manier zal Lego misschien niet in staat zijn om z'n positieve reputatie in stand te houden."

De typische gele gezichtjes van de figuurtjes zijn intussen vervangen door allerlei huidskleuren, merken de onderzoekers voorts op. De Deense speelgoedmaker heeft al ongeveer vier miljard figuurtjes verkocht.Meld een bug