Laatste uren zijn geslagen voor biljet van 500 euro

Getty Images/Cultura RF
De laatste uren van het 500 eurobiljet zijn definitief geslagen. Morgen stoppen ook Duitsland en Oostenrijk definitief met het uitgeven van het bankbiljet dat een kwalijke reputatie kent.

De beslissing van de Europese Centrale Bank (ECB) om te stoppen met het uitgeven van het bankbiljet van 500 euro dateert al van 2016. Het biljet kan "illegale activiteiten faciliteren", klonk het toen. De meeste centrale banken stopten eind januari al met het drukken van de briefjes, morgen volgen ook Duitsland en Oostenrijk. Beide landen hadden wat respijt gekregen.

De bestaande biljetten van 500 euro blijven een wettelijk betaalmiddel, behouden hun waarde en kunnen voor onbepaalde tijd worden ingewisseld bij de centrale banken.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bart Verbeeck

  Binnenkort is de titel De laatste uren van de euro zijn geslagen

 • Eddy Vermeulen

  In de plaats daar van briefjes van 1€ en 2€, met een mooi opvallend kleurtje.

 • BERT VAN ELST

  zo een briefje van 500 euro heb ik nog nooit gezien -) en heb er nog nooit 1 gehad

 • Bert Van der auwera

  Dus 10 briefjes van 50 is dan 10 x zo illegaal? Welke illegale firma geeft die briefjes uit dan?