Kostprijs oproep naar vaste lijn andere operator gevoelig ingeperkt

thinkstock
De kost die een telecomoperator mag aanrekenen voor een telefoontje naar een vast toestel van een klant, wordt beperkt. Een operator mag vanaf begin volgend jaar nog maximaal 0,116 cent per minuut aanrekenen, zo meldt de telecomwaakhond BIPT. 

"Dit betekent dat de tarieven beduidend lager zullen liggen ten opzichte van het huidige gemiddelde tarief van 0,7 cent per minuut", zo staat in een persbericht.

De beslissing heeft betrekking op de "gespreksafgiftetarieven". Dit is de kost die een operator kan aanrekenen voor een oproep van bij een concurrent (vast, mobiel of vanuit het buitenland) naar een vaste lijn van de operator in kwestie. Dat kan een gewoon nummer zijn, een 078-nummer of een noodnummer.

"Deze lasten worden gereguleerd door het BIPT teneinde te vermijden dat de operatoren met een sterke machtspositie buitensporige tarieven zouden hanteren, wat zou kunnen leiden tot hogere eindgebruikerstarieven voor vaste telefonie", zo staat nog in het persbericht. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sabine van Daele

  bij orange bestaat een formule phone fix , voor 10euro per maand onbeperkt bellen, heb die formule , afgelopen met betalen voor muziek ooit eens moeten bellen naar worldline 3 keer 20 min muziek en dan nog geen oplossing, is nu overal zo al onze medewerkers zijn in gesprek eerst menu doorlopen en dan van die klotemuziek, bel voortaan meer met die vaste lijn thuis dan met gsm

 • james vroman

  schaf dat af iets van uit de tijd stilletjes ..net zoals tv niemand kijkt daar naar maar je moet er voor betalen splits die factuur als je dat niet nodig heb je dat niet nodig !

 • Marc Sierens

  Wanneer worden de super dieven van Telenet eens aangepakt,die hun rekening stijgt maand na maand,en dit is zo al jaren,of hebben enkele van ons ministers aandelen in dit bedrijf en laten ze alles maar gaan.

 • Emi De graeve

  per minuut ? Dat is nog te duur als je naar een of andere openbare dienst belt en ze daar gedurende 10 minuten een irriterende muziek laten horen vooraleer je aan de beurt komt.