Exclusief voor abonnees

Kost mijn kind echt een huis?

Getty Images/iStockphoto
Dat kinderen grootbrengen handenvol geld kost, is voor ouders niks nieuws. Van nieuwe kleding tot sport- en vrijetijdsactiviteiten: de maandelijkse factuur loopt al gauw op. Maar als je echt alle kosten meetelt die je - rechtstreeks en onrechtstreeks - voor je kind maakt, van baby tot volwassene, hoeveel betaal je dan in totaal? Expert Michaël Van Droogenbroeck maakt de rekening.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Vos

  bouw een luxe villa en wat is die nog waard na 100 jaar????????????? Een leven van een kind gaat eeuwen mee als je ze opvoed in warmte en respect, waarden die ze op hun beurd zullen doorgeven aan hun kinderen en nabestaanden. Dit is onbetaalbaar en niet egoistisch.

 • Karin Izaks

  @ mich lee; om te beginnen wordt er per kind een kamer meer verwarmd en verlicht. En dan die douches van minstens een half uur...Als je je kinderen goed wil laten eten kost dat echt wel extra hoor, zeker als het tieners worden; En wat denk je van de hobby's, gsm-abonnementen, laptops en studie? Als ik alles uitreken kom ik toch aan een flink appartement/klein huisje. Natuurlijk helpt de kinderbijslag wel, maar het is echt niet voldoende.

 • Koen Dejonckheere

  Dat is nu eens een clevere mening! Als mijn broer met 2 kinderen (volwassen intussen) zaagt dat een kind een huis kost, dan vraag ik of hij zonder kinderen dan 3 huizen in bezit zou hebben. En dan wordt het stil...

 • Gerd Peeters

  Als je voor je kinderen niks anders dan het duurste van het duurste wil, dan kost een kind een huis ja. Maar doe gewoon en dan valt dit wel mee.

 • Emi De graeve

  Ik weet dat mijn ouders een grote inspanning deden om mij te kunnen laten studeren. De meeste jongeren werken op hun 14de. Nu 60 jaar later gebruik ik nog steeds mijn Zwitserse passer en pereslaren tekendriehoeken en sommige mappen. 't Was toen kiezen : uitgaan OF studeren...maar vooral ZORG dragen voor al je gerief. Nu schoppen ze op de speelplaats tegen boekentassen en kopen de ouders de laatste "trends".