Kankerverwekkende stoffen in laurierblaadjes? Product van Annam uit verkoop gehaald

(Illustratiefoto)
iStock (Illustratiefoto)
Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) haalt laurierblaadjes van het merk Annam uit de rekken en roept ze terug. De norm voor PAK's (polycyclische aromatische koolwaterstoffen), die kankerverwekkend zijn, zou overschreden zijn.

Meer concreet gaat het om laurierblaadjes van Annam met vervaldatum 10 oktober 2020. Ze hebben lotnummer "VK 18/081 batch No 1841", barcodenummer "8904064662551" en wegen 50 gram. Ze werden verkocht in winkel City Express in Schaarbeek, Sarawana Bhavan in Sint-Gillis en Shyamfood Minimarkt in Wilrijk.

Het FAVV vraagt om het product niet te consumeren en terug te brengen naar het verkooppunt. Wie meer informatie wil, kan terecht bij het meldpunt voor de consument via het nummer 0800/13.550 of via dit e-mailadres: meldpunt@favv.be.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • robrecht Peeters

    Laurier bladeren moeten steeds goed afgewassen. Voor de spreiding van vliegroutes waren de bladeren van mijn laurierbomen in mijn tuin bedekt met een laag plakkerige zwarte roet nu niet meer.