Juridisch adviesbureau Deminor heropent inschrijvingsprocedure ontevreden Arco-coöperanten

Erik Bomans van Deminor: "Deminor wil de zaak behandeld zien als een commercieel geschil tussen de coöperanten, Arco en Belfius, en op die manier een compensatie bekomen voor de geleden verliezen."
PHOTO_NEWS Erik Bomans van Deminor: "Deminor wil de zaak behandeld zien als een commercieel geschil tussen de coöperanten, Arco en Belfius, en op die manier een compensatie bekomen voor de geleden verliezen."
Het juridisch adviesbureau Deminor heropent de inschrijving voor ontevreden Arco-coöperanten op zijn lopende juridische procedure tegen Arco en Belfius. Dat schrijft het weekblad Trends. Tot hiertoe hadden 1.800 coöperanten zich bij de procedure aangesloten.

Deminor startte midden vorig jaar een juridische actie tegen Arco, Belfius en de Arco-bestuurders. Het advocatenkantoor gespecialiseerd in aandeelhoudersbelangen en beleggersbescherming wil voor de rechtbank van koophandel aantonen dat de Arco-coöperanten misleid werden en niet op de hoogte waren van de risico's van hun investering.

Er sloten zich tot 1 december al 1.800 coöperanten bij de dagvaarding aan, maar nu wordt de inschrijvingsprocedure weer geopend, amper een week nadat het Gondwettelijk Hof besliste om de vraag over de geldigheid van de staatswaarborg voor de Arco-coöperanten door te schuiven naar het Europees Hof van Justitie.

"Wij denken dat de beslissing van het Grondwettelijk Hof veel coöperanten heeft doen inzien dat de overheidsgarantie op een twijfelachtige juridische basis berust en nog vele jaren kan aanslepen", zegt Erik Bomans van Deminor aan Trends. "Deminor wil de zaak behandeld zien als een commercieel geschil tussen de coöperanten, Arco en Belfius, en op die manier een compensatie bekomen voor de geleden verliezen."