Exclusief voor abonnees

Je testament opstellen is niet iets voor de oude dag: onze financieel expert legt uit hoe en wanneer je best aan je erfenis denkt

Het opstellen van een testament kan je zelf of bij de notaris laten doen.
photo_news Het opstellen van een testament kan je zelf of bij de notaris laten doen.
Deze dagen, waarop we onze doden herdenken, zijn het ideale moment om het ook over de financiële gevolgen van een overlijden te hebben. Want ook de afhandeling van de erfenis steekt in de rouwperiode de kop op. Als je op voorhand niets regelt, dan worden de wettelijke erfregels gevolgd. Toch is het is in heel wat situaties aan te raden zelf een testament op te maken, ook al is dat einde hopelijk nog lang niet in zicht. 

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Danielle Duym

    Ik heb geen partner of kinderen. Toen ik erachter kwam welke familieleden van mij zouden erven, schrok ik mij een hoedje en heb ik meteen mijn notaris gecontacteerd om een testament op te maken. Het is vreemd om al zo vroeg aan je sterfelijkheid te moeten denken maar het is ook nuttig. Nu weet ik dat mijn vermogen naar een fijn iemand zal gaan en dat er geen discussie meer mogelijk is. Voor de aasgieren is het "game over".