Je kan tegenvallende kleren binnenkort meteen terugsturen: bpost installeert pashokje in postkantoor

Vorig jaar stond er al een tijdelijk 'pakjeshuis' waar je ook je kledij meteen kon passen in het shoppingcenter Zuid.
James Arthur Vorig jaar stond er al een tijdelijk 'pakjeshuis' waar je ook je kledij meteen kon passen in het shoppingcenter Zuid.
In Gent wordt in een nieuw postkantoor een pashokje geïnstalleerd. Bpost wil klanten zo de mogelijkheid bieden tegenvallende kledingstukken meteen terug te sturen: een klantvriendelijke oplossing voor een groeimarkt waarop het postbedrijf wil inzetten.

In Gent verhuist het postkantoor naast de Oude Dokken naar de Nieuwevaart. Het wordt een modern gebouw met een zogenaamde 'check &send'- zone. Bpost experimenteerde vorig jaar ook al eens tijdelijk met een pashokje vlakbij een Gents postkantoor. "De reacties waren zo goed, dat we besloten plaats te voorzien in het nieuwe postkantoor dat we toen aan het uittekenen waren", zegt woordvoerster Barbara Van Speybroeck.

"Een uitrol van pashokjes naar postkantoren behoort momenteel niet tot de plannen.", zegt Van Speybroeck. "Het zal bekeken worden als er nog nieuwe postkantoren worden gebouwd, maar is afhankelijk van de beschikbare plaats, want samen met de retourmachine neemt het pashokje behoorlijk wat plaats in. Als het pashokje in Gent echt populair blijkt, zullen we bekijken op welke locaties er nog mogelijkheden zijn, maar voorlopig zijn er geen concrete plannen."
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy De Vos

  Tof, einde van de kledingwinkels. Zou ze niet beter investeren in goed personeel en hun water betalen! Die facteurs moeten voor een hongerloon door weer en wind en dan verschiet Bpost dat gedemotiveerd worden of ander werk zoeken. Bpost gaat nog failliet gaan, als ze op deze manier doorgaan!

 • Gerard Braeckmans

  Ik heb een fiets online gekocht. Hebben jullie rollen geïnstalleerd om die eens te testen?

 • Domien Deschutter

  dat ze eerst eens zorgen dat het effectieve postwerk op een deftige manier gebeurt!

 • Guy Dupont

  Hm. Ook goed voor koppeltjes die niet snel een kamer vinden. Proficiat van de post.

 • Dario Schmidt

  Sommige bedrijven weigeren retour, en of je nu terugzend of niet , je betaald - je hebt betaald maar terugbetalen door het bedrijf nooit. Kledij, schoenen, sportkledij, allerlei textiel. Dit om hygiënische maatregelen : schurft, vlooien, bedwantsen, sepsis, urine en uitwerpselen... e.d. Bedrijven die terugnemen vernielen ook de teruggezonden stukken. Kan het weten want heb er voor gewerkt.