Je kan tegenvallende kleren binnenkort meteen terugsturen: bpost installeert pashokje in postkantoor

Vorig jaar stond er al een tijdelijk 'pakjeshuis' waar je ook je kledij meteen kon passen in het shoppingcenter Zuid.
James Arthur Vorig jaar stond er al een tijdelijk 'pakjeshuis' waar je ook je kledij meteen kon passen in het shoppingcenter Zuid.
In Gent wordt in een nieuw postkantoor een pashokje geïnstalleerd. Bpost wil klanten zo de mogelijkheid bieden tegenvallende kledingstukken meteen terug te sturen: een klantvriendelijke oplossing voor een groeimarkt waarop het postbedrijf wil inzetten.

In Gent verhuist het postkantoor naast de Oude Dokken naar de Nieuwevaart. Het wordt een modern gebouw met een zogenaamde 'check &send'- zone. Bpost experimenteerde vorig jaar ook al eens tijdelijk met een pashokje vlakbij een Gents postkantoor. "De reacties waren zo goed, dat we besloten plaats te voorzien in het nieuwe postkantoor dat we toen aan het uittekenen waren", zegt woordvoerster Barbara Van Speybroeck.

"Een uitrol van pashokjes naar postkantoren behoort momenteel niet tot de plannen.", zegt Van Speybroeck. "Het zal bekeken worden als er nog nieuwe postkantoren worden gebouwd, maar is afhankelijk van de beschikbare plaats, want samen met de retourmachine neemt het pashokje behoorlijk wat plaats in. Als het pashokje in Gent echt populair blijkt, zullen we bekijken op welke locaties er nog mogelijkheden zijn, maar voorlopig zijn er geen concrete plannen."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.