JCB-betaalkaarten ook aanvaard in België vanaf 2015

BELGA
De betaalkaarten van JCB zullen vanaf 2015 in België aanvaard worden door handelaars met een terminal van Wordline, de beheerder van elektronisch betaalverkeer. JCB International tekende een licentieovereenkomst met Worldline daarover. Dat maakten beide ondernemingen bekend.

De betaalkaarten van JCB worden aanvaard door ongeveer 25 miljoen handelaars wereldwijd, onder wie enkele miljoenen in Europa. De samenwerking met Worldline, de Europese nummer een in de betalings- en transactiedienstensector, "zal het aantal JCB-handelaren aanzienlijk doen toenemen, waardoor de aanvaarding van de kaart voor JCB-kaarthouders die een bezoek brengen aan België ook algemener zal worden", zegt JCB International in een persbericht.

"België blijft de favoriete bestemming voor heel wat Japanse, Aziatische en Europese bezoekers", zegt Kimihisa Imada, vicevoorzitter van JCBI. "De aanvaarding van de JCB-kaart zal een groot aantal bedrijfssectoren in dit mooie land meer kansen bieden en impliceert bovendien een verhoogd gebruikscomfort voor JCB-kaarthouders."

"Door JCB-kaarten aan te bieden, zullen de Belgische handelaars een groter aantal potentiële klanten kunnen bereiken", zegt Willy Walraeve, CEO van Worldline Benelux.