Inspectie vindt geen inbreuken bij WK-promo's tv-toestellen

Kris Peeters.
BELGA Kris Peeters.
De WK-acties waarbij tv-toestellen met forse kortingen worden verkocht, verlopen volgens de regels. De economische inspectie heeft voorlopig geen inbreuken vastgesteld rond oneerlijke handelspraktijken, meldt de persdienst van minister van Consumenten Kris Peeters.

Vorige week verschenen berichten dat een aantal elektroketens promotie voeren voor tv-toestellen naar aanleiding van het WK voetbal. "Daarbij zouden prijzen geafficheerd zijn die geen prijsverlaging zouden inhouden", legt Peeters uit. 

Technologiesite Tweakers.net bracht aan het licht dat enkele 'superpromoties' al wekenlang afgeprijsd waren, ook zonder een WK-actie. Bovendien waren de toestellen zelfs met afprijzing soms goedkoper te krijgen bij de concurrentie. De minister gaf aan de economische inspectie de opdracht een onderzoek te starten.

Geen inbreuken

"Uit de eerste resultaten van het onderzoek blijkt dat voorlopig geen inbreuken op de regels inzake oneerlijke handelspraktijken werden vastgesteld. De gemelde problemen konden niet worden bevestigd op basis van de prijshistorieken die werden opgevraagd en aangeleverd", aldus Peeters. Hij maakt zich sterk dat het onderzoek wordt voortgezet en verruimd. Dat betekent dat in een volgende fase ook andere tv-toestellen en ander ketens onderzocht worden.

"Het is een geruststelling dat in een eerste fase van het onderzoek geen flagrante overtredingen werden vastgesteld. We zetten het onderzoek wel voort zodat we de consument kunnen verzekeren dat hij ook effectief een goede deal doet wanneer hij in het kader van een promotieactie een televisietoestel koopt", luidt het.

Vergelijk hier de actuele prijzen van de betere tv-toestellen.
34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Didier BRIGLIA

  Zand in de ogen gooien hé peeters !!!! Doen alsof en dan géén inbreuken vinden.Ah neen want die spelen onder één hoedje.

 • Jos Vanhoedenaghe

  Als ge niet wil zoeken en vergelijken vindt ge ook niets.

 • Willy Godu

  Men heeft de prijshistorieken opgevraagd! en van wie komen die prijshistorieken? juist ja, van de handelaars zelf !!!. Tja dan weet je wel hoeveel die controle's van de heer Peeters waard zijn.

 • Wilfried Vanden Berg

  De specialist van de onderzoeken ? Verder geraakt die onbekwame sukkelaar niet . En dat wil burgemeester van Antwerpen worden? Maak die sukkelaar burgemeester van Plopsaland. Daar hoort hij thuis.

 • Jan Van Looveren

  Zijn zoveelste onderzoek van den doktoor van deze regering dat op niets uitdraait. Geldverkwister 1ste klas.