Inflatie op laagste niveau in bijna 4 jaar

Ter illustratie
Ter illustratie
De inflatie in België is deze maand gezakt naar 1,26 procent. Het is van oktober 2015 geleden dat de prijzen nog zo traag stegen, zo blijkt uit cijfers die het statistiekbureau Statbel vandaag heeft gepubliceerd. 

De inflatie daalt nu al voor de vijfde maand op rij. In mei bedroeg de inflatie nog 1,89 procent. Worden energieproducten niet meegeteld, stijgt de inflatie wel tot 1,64 procent tegenover 1,62 procent in juli. De kerninflatie, die geen rekening houdt met de prijsevolutie van de energieproducten en de onbewerkte voedingsmiddelen, bedraagt in augustus 1,56 procent tegenover 1,61 procent in juli.

De producten en diensten die ten opzichte van augustus vorig jaar het sterkst in prijs zijn gestegen, zijn kranten (16 procent), postverzending (12,5 procent) en huisbrandolie (10,7 procent). De sterkste dalers zijn LPG-brandstof (-23,3 procent), verse zeevruchten (-17,5 procent) en aardgas (-11,6 procent). 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Janssens

  Dus: de stijging van de ontwaarding van onze centen daalt. Ons fiat systeem is voordelig voor 1% van de wereldbevolking, de rest heeft er enkel nadelen aan. Dit kan niet blijven duren.

 • Raf Coppens

  over de daling van LPG is een grove leugen aangezien die overal duurder is geworden, tankt men in provincie antwerpen betaald men snel 0,62 cent, in provincie limburg 0,36 cent de liter en dit bij idem merk van tankstation.

 • Benny de Groot

  Dat is als een tsunami zeker, eerst een terugtrekkende inflatie en dan BAM hyperinflatie. De globale economie ziet er niet goed uit hoor, volgens mij staat de grootste globale crisis ooit voor de deur. 't Kan ook niet anders he, geld (schuld) blijven printen tegen de sterren op uit het niets, dat kan simpelweg enkel maar desastreus aflopen.

 • Geert Landsman

  Inflatie is legale diefstal van de overheid naar de burgers. Ze beroven je geld van zijn waarde. Het zou op 0 moeten staan, maar dat komt de belastingheffers heel slecht uit.