IKEA roept aantal Gulliver-babystoeltjes terug

De Zweedse meubelgigant IKEA roept een reeks hoge babystoeltjes van het type Gulliver terug. Het gaat om hoge babystoeltjes die in januari en februari 2008 werden verkocht. Een Duitse klant heeft een probleem gemeld met de verdeelsteun vooraan, die voorkomt dat het kind uit de stoel glijdt. Na het monteren is die verdeelsteun losgekomen. Ongevallen zijn er nog niet geweest, benadrukt IKEA.

Volgens IKEA is uit onderzoek gebleken dat het gebrek te wijten is aan "een menselijke fout die slechts gedurende enkele productieweken is opgetreden". "Er werden maatregelen getroffen om de veiligheid van toekomstige leveringen te verzekeren", luidt het.

IKEA vraagt zijn klanten om Gulliver-babystoelen die werden aangekocht in januari en februari terug te brengen. De betrokken klanten krijgen een nieuwe babystoel en krijgen ook een extra knuffel cadeau.

De betrokken stoelen werden enkel in januari en februari 2008 in Europa geproduceerd en verkocht. Op de onderkant van de zitting van de Gulliver hoge babystoel staan een datumstempel van vier cijfers (JJWW), een leveranciersnummer van vijf cijfers, het IKEA logo en het land van vervaardiging. Het betreft de babystoelen met datumstempel 0801, 0802, 0803, 0804, 0805, 0806, 0807 en 0808 geproduceerd door leverancier nr. 13755. Stoelen met andere datumstempels hebben dit probleem niet. (belga/sps)

UNKNOWN