Ideale moment om wasmachine te laten draaien?
De nieuwe stroomvoorspeller vertelt het u

Tommelein lanceert ‘weerbericht’ voor groene stroom uit wind- en zonne-energie

Donderdag konden dankzij wind- en zonne-energie 1.258.067 Vlaamse gezinnen van stroom worden voorzien - goed voor 7,1% van de totale stroombehoefte.
RV Donderdag konden dankzij wind- en zonne-energie 1.258.067 Vlaamse gezinnen van stroom worden voorzien - goed voor 7,1% van de totale stroombehoefte.
‘Een weerbericht voor groene stroom uit de zonnepanelen en windturbines in Vlaanderen’. Zo omschrijft minister van Energie Bart Tommelein de stroomvoorspeller die hij vandaag in Europese primeur lanceerde. “Per uur en tot op het niveau van je gemeente kan voortaan worden gevolgd wat zon en wind ons opleveren. Zo weet je meteen ook wanneer je best de wasmachine laat draaien.”

Je hebt 12% van dit artikel gelezen
53 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronald Van Beneden

  Dan nog een op afstand bestuurbare aan en uit knop en de sociale controle zoals in China is werkelijkheid. Geel hesje aan elektriciteit uit. Nog even en het kan ook met water.

 • raf janssens

  Uiterst interessant om te volgen en toont de utopie van de groene stroomvoorziening: in november hadden we 11 dagen waarin de totale productie door onshore wind en zonnepanelen minder dan 5 procent van de totale dagbehoefte was. De maximale bereikte dagproductie (beste dag) in november was slechts 8.9 procent - op 11 november. Moeten we dan op die dagen allemaal het licht uitdoen, niet meer koken, wassen, verwarmen, auto opladen, ...?

 • Piet Flament

  Binnenkort gaan ze ons dicteren wanneer we een grote boodschap mogen lozen .

 • Sabine Van de Kerkhove

  De "comunistische" meter i.p.v. slimme meter.

 • marc soetaers

  Wanneer gaat Belgie nu eens een energiebeleid voeren of er tenminste eens over nadenken?Allemaal lapmiddelen en nu is het weer wachten op de volgende prutser(s) die zich wil profileren,zielig.