Huisbrandolie wordt morgen duurder

Beeld ter illustratie.
photo_news Beeld ter illustratie.
Huisbrandolie inslaan wordt morgen iets duurder. De maximumprijs voor een liter stijgt dan met 1,32 eurocent tot 0,6694 euro bij bestellingen van meer dan 2.000 liter. Dat meldt de Algemene Directie Energie van de FOD Economie vandaag.

Bij bestellingen van minder dan 2.000 liter stijgt de maximumprijs voor een liter mazout met 1,32 eurocent tot 0,6990 euro. Aan de pomp moet vanaf morgen maximaal 0,8 euro per liter mazout betaald worden, een stijging met 1,3 eurocent.

Wie vandaag een tank van 2.000 liter wil laten vullen, zal maximum 1.371,60 euro betalen. Vanaf morgen kost diezelfde tank 1.398 euro. Een tank van 4.000 liter kost vandaag maximum 2.624,80 euro, morgen wordt dat 2.677,60 euro.

De prijswijzigingen zijn een gevolg van de noteringen van de olieproducten op de internationale markten.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrick Mechels

    Waarom is de prijs niet hetzelfde in heel Europa? Heeft niets te maken met olieproducten op internationale markten. Enkel accijnzen van Belgische regering.

  • Georges Vande Velde

    Het is sedert een week nodig de verwarming wat op te zetten en ze zijn er daar al mee. Prijsverhoging stookolie! In de zomer benzine en diesel en in de winter stookolie en gas. Slimmerikken ? Neen wij de dwazerikkken !