Hoogste prijs dit jaar: diesel tanken duurder vanaf morgen

Photo News

Diesel tanken wordt morgen duurder. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Economie. De maximumprijs voor diesel (B7) stijgt met 1,4 cent per liter tot 1,5190 euro per liter: de hoogste prijs dit jaar.
Aanleiding voor de prijsstijging is het duurder worden van olieproducten of biocomponenten op de internationale markten. 

Lees ook:

Febiac maakte voor HLN+  een uitgebreide rekenoefening die eindelijk uitsluitsel geeft over wanneer het goedkoper wordt voor een benzineauto te kiezen.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  Gewoon een nieuwe vorm van belastingen wat hebben we toch een prachtige regering het gaat van kwaad naar erger en moesten ze nog goede dingen gedaan hebben zelfs de begroting, die volgens hen opgelost ging worden en de schuld was van de PS, die is enorm verhoogd. Een totale ramp dus.

 • Gino Denil

  De duurste dieselprijs van heel Europa. Zal dus niet aan de prijs van de olieproducten of de biocomponenten liggen. In Nederland en in Duitsland 1.25€.

 • Mia Verhulst

  Dé oplossing voor het klimaat. Nu gaat de lucht zuiverder zijn!!!

 • Roger Wellens

  Joepie, vanaf 2€ de liter vervuilt de wagen niet meer. Zo lossen politici dat op.

 • Gustaaf Tielemans

  Tank in Nederland en Luxemburg