Hoofddesigner onthult: "Dit is het beste product bij Ikea"

Photo News
Marcus Engman, hoofddesigner bij Ikea, heeft verklapt wat zijn persoonlijke lievelingsproduct van het Zweedse concern is. De prijs van het woonartikel is volgens de kenner gunstig en je kan het bovendien naar eigen smaak aanpassen.

Het was aan de Amerikaanse site Business Insider dat de man de onthulling deed. Het gaat om de tweezitsbank Klippan. Sinds 1979 is het een ware bestseller bij de meubelgigant.

De vader van Engman ontwierp de zetel. "Ik herinner me nog het moment dat hij het prototype mee naar huis bracht om er testen mee te doen", vertelt de designer die al op zijn zestiende bij Ikea aan de slag ging. "Hij vroeg aan mijn zus en mezelf wat we er van vonden. Ik ben dol op die sofa en ben verheugd dat hij al zo lang meegaat."

De Klippan tweezitsbank
Ikea De Klippan tweezitsbank

Engman apprecieert vooral de eenvoud van de Klippan en de manier waarop klanten hem naar eigen smaak kunnen aanpassen. "Het is een standaard tweezitsbank die ook in kleine ruimtes past en er zijn hoezen in verschillende stoffen beschikbaar", aldus de Zweedse hoofddesigner. "Je kan telkens van kleur veranderen en zo heel lang plezier van de zetel hebben."

Ook de prijs is heel gunstig, vindt Engman. Voor 179 euro heb je al een trendy exemplaar bij jouw thuis staan.

De klippan met een flashy hoes
Ikea De klippan met een flashy hoes16 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Anonymous

  Het beste is de marketing op zich. Eenmaal het product uit zijn verzameling met andere Ikea producten bij je thuis lijkt het plots al veel minder attractief.

 • Anonymous

  Ik haal er altijd mijn geur kaarsjes van en ga eens een lekker kofietje drinken.binnenkort een kinderkamer gaan kiezen.en ja ieder zijn budget zeker.ik zelf zou ni wille slape in een bed van duizenden euro hoor,dan lig ik liever op de grond.ik ben een bescheiden persoon en te veel luxe is overbodig voor mij.

 • Rita Swijsen

  Simpel en toch heel mooi

 • Bert Geerts

  @Tony Vanheste. Iedereen die anoniem plaatst, krijgt deze 'naam', vandaar ;-)

 • Tony Vanheste

  Anonymus heeft hier een abonnement.... veel zever van die vent en niks te vertellen.