Exclusief voor abonnees

Hoeveel kost een begrafenis en is een uitvaartverzekering voor iedereen interessant?

Rouwen
Shutterstock Rouwen
Er zijn leukere onderwerpen om over na te denken dan de dood. Toch doen we het steeds vaker, blijkt uit cijfers van uitvaartverzekeraar en marktleider DELA. Het aantal mensen dat een uitvaartverzekering heeft ligt nu rond de 17 procent en dat cijfer zit al jaren in een stijgende lijn. De meest courante redenen zijn gemoedsrust en om de nabestaanden allerlei rompslomp te besparen. Is zo’n verzekering voor iedereen interessant? Wij zetten alle stappen waar je rekening mee moet houden op een rij.  

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kris Verbeek

  Ik schenk mijn lichaam aan de wetenschap. Ze mogen elk deeltje gebruiken met 1 uitzondering: ze mogen mij niet tentoonstellen. Daarna een goedkope groepscrematie en een uitstrooing die niet op een kerkhof mag zijn.

 • Mark Talman

  Begrafeniskosten mag je van de erfenis aftrekken vóór die belast wordt. Als er wat te erven valt verzacht dat de kosten.

 • Liliane Maes

  Als je kinderen jou jong verliezen en zelf nog niet veel middelen hebben kun je ze toch die kosten niet aandoen.. Nu, ondertussen kunnen ze ons al 2x begraven met wat we betaalden, tis een vorm van solidariteit natuurlijk. Diegene die vroeg sterven betalen dan bijna niks..

 • Oswald De Sloovere

  Nabestaanden mogen het allemaal zelf doen wat mij betreft. Is ook een vorm van rouwverwerking... verzekeringen moeten zich daar niet mee moeien.

 • stefan leysen

  Ik krijg de kramp als ik op een uitvaart al die geldkloppers in een mooi pak bezig zie maken met een buigingske hier en eentje daar. dat zijn dure buiginskes hoor. Geen gedoe met verzekeringen. Een kist omdat het niet anders kan en een crematie en uitstrooien, en de herinneringen mee naar huis zonder teveel overdreven kosten.