Hoe veilig is betalen met de smartphone?

Steven Richardson
Betalen met de smartphone en mobiel bankieren zitten stevig in de lift, en dat is dan nog een understatement. De digitale portemonnee verdringt in sneltreinvaart z’n fysieke evenknie en zelfs de bankkaart. Tegelijkertijd neemt ook het aanbod aan betaalapps almaar toe. Betalen met de smartphone wordt daardoor altijd en overal een fluitje van een cent. Maar hoe veilig is het?

Je hebt 6% van dit artikel gelezen
9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • De Waen Luc

  nooit veilig, laat je niets wijsmaken...zo te hacken vanop afstand.

 • Arie Verwimp

  Ik blijf zweren bij de papieren overschrijving en domicielieringen ben ik ook aan het afbouwen. Op financiel gebied vertrouw ik enkel mezelf.

 • RENE LENAERTS

  Mijn betaalkaart heeft geen batterij nodig, geen internetverbinding en ik hoef mijn leesbril niet om dat prutsschermpje te lezen. Waarom gemakkelijk als het moeilijk ook gaat alleen maar om "in" te zijn?

 • René Lippeveld

  Minder veilig dan men wil toegeven. Ik ben geneigd mij bij Robs mening aan te sluiten. 't Is ook allemaal minder gebruiksvriendelijk dan men het voorstelt: itsme zou probleemloos de kaartlezers kunnen vervangen. Probeer het maar eens en vertel me dan welke knoeiboel het in werkelijkheid is. Wie wordt daar eigenlijk allemaal beter van ? Het blijft de bankkaart en dat is al erg genoeg.

 • Hugo Van Haevre

  Zie je wel aan die dure mercedes vandaag in de krant gescand op 30sec en weg er mee