Exclusief voor abonnees

Het leven is duurder voor singles, maar hoeveel betaal je meer? Michaël Van Droogenbroeck zet het op een rij

Michaël Van Droogenbroeck
Steven Richardson Michaël Van Droogenbroeck
Bijna één op de vijf volwassenen in ons land leeft alleen. Wat de reden daarvan ook is, die grote groep singles hebben één ding met elkaar gemeen: het leven is voor hen heel wat duurder dan voor wie samenwoont. Hoeveel meer? Dat hangt af van uw persoonlijke situatie maar laat zich op vele vlakken voelen.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Maria van Osselaer

  toen ik getrouwd was en beiden werkten, hadden we natuurlijk minder over omdat kinderen nu eenmaal geld kostten, nu ik alleen leef heb ik meer over.

 • Audrey Benneth

  Denk dat het net andersom is. Dat je er als single beter vanaf komt. Oke je betaald de volle pot maar wanneer je gehuwd bent wordt je pas uitgemolken. Men werkt het zelf in de hand.

 • raf peeters

  Sorry ,singel zijn begint men zo stilaan op de maatschappij af te schuiven ,niemand is verplicht singel te blijven en singel zijn is geen besmettelijke ziekte ,maar men doet wel zo stilaan.Misschien moeten singels eens leren van samen te leven ,wat minder altijd aan zichzelf te denken,daar ligt namelijk het probleem en dit is wel hun probleem,niet van de maatschappij,overigens ,veel singels leven boven hun stand,je moet geen appartement bewonen met 3 slaapkamers als je alleen bent

 • Hilde Peeters

  Vaste kosten wonen 1100 met huur en alles inbegrepen van vaste kosten. Gezin dat huurt zal huur iets meer zijn . dus bedrag +- 1300 als je dit bedrag alleen moet ophoesten of met 2 is groot verschil. Niet iedereen vraagt het om alleenstaande te zijn.

 • Abdelwahed Shaiibi

  Je betaalt als single...altijd de volle pot...ALLEEN...!