Exclusief voor abonnees

Herman Van Dender (‘Bake Off Vlaanderen’) proeft marsepein uit de supermarkt: slechts 3 doorstaan de test

Herman Van Dender (links) en Pascal De Deyne.
Steven Richardson Herman Van Dender (links) en Pascal De Deyne.
Wie zoet is, krijgt lekkere marsepein. Maar vind je dat ook in de supermarkt? Herman Van Dender, gerenommeerde patissier-chocolatier en jurylid van ‘Bake Off Vlaanderen’ proeft samen met Pascal De Deyne, atelierverantwoordelijk bij Van Dender, 13 soorten marsepein. Hun oordeel is niet onverdeeld positief: “Voor de feestdagen verdient de consument echt wel betere marsepein.” Bij welke supermarkten zit de prijs-kwaliteit wel goed?

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DIRK RASSCHAERT

  Heb liever geroosterde amandelen met een warm geitenkaasje met spek. Later een zwartekoffie . Suiker hoeft niet. DE reden dat het overgrote deel van de bevolking te zwaar is. De voedingsindustrie heeft ons doelbewust verslaafd gemaakt aan suiker.

 • Gino Denil

  Echt wel heel simpel om zelf te maken. Koop die gemalen amandelen bovendien in het groot. Bij een Chinees of een Turk. Scheelt een arm en een been in prijs.

 • Rudi Met den Ancxt

  Juist Bernd en Dirk

 • Ronald Boudewijns

  1deel ”echte” amandelen , 1deel suiker..... dat is “echte marsepein . NIET 1op2 of 1op3.....

 • Jan Janssens

  Als geboren Banketbakker -3de generatie - zit het probleem in onze regelneverij - als men met natuurlijke smaken en producten werkt krijgt men vaak de EU op zijn dak, het resultaat is een eenvormige smaak, product, v.b. niemand proeft (kent) het verschil in smaak tussen de melk van een koe die op de wei staat en een op stal staande koe en er is verschil, doch de EU staat dit allemaal in de weg.