Hema en Albert Heijn samen in één winkel: binnenkort twee pilotshops in Nederland

Een vestiging van HEMA in Rotterdam. Beide ketens zijn ook actief in België, maar de twee pilootwinkels zullen twee grote HEMA winkels zijn in twee grote Nederlandse steden, verduidelijkt een woordvoerder van HEMA.
ANP Een vestiging van HEMA in Rotterdam. Beide ketens zijn ook actief in België, maar de twee pilootwinkels zullen twee grote HEMA winkels zijn in twee grote Nederlandse steden, verduidelijkt een woordvoerder van HEMA.
HEMA en Albert Heijn openen dit jaar samen twee pilotwinkels waar klanten zowel hun HEMA- als Albert Heijn-boodschappen kunnen doen. Dat hebben de twee bekende Nederlandse ketens, die ook actief zijn in ons land, aangekondigd. 

De twee winkels komen er in twee grote Nederlandse steden. De specifieke locaties worden momenteel nog onderzocht en de details en exacte invulling worden de komende maanden verder uitgewerkt. “In twee stedelijke winkels van Hema komt een Albert Heijn met een volledig assortiment verse en houdbare producten”, klinkt het in een persbericht.

HEMA probeert al langer te groeien door partnerschappen aan te gaan met andere partijen. Zo werkt de winkelketen in het buitenland ook al samen met derden. Topman Tjeerd Jegen wil dezelfde groeistrategie nu ook in Nederland gaan toepassen. De proef met Albert Heijn ziet hij als een belangrijke en eerste stap hiertoe.

Bij Ahold Delhaize-dochter Albert Heijn bestaat ook veel enthousiasme. "Twee geliefde Nederlandse merken die op één locatie gaan samenwerken", zo onderstreept supermarkttopvrouw Marit van Egmond. "Ik kan niet wachten om later dit jaar deze pilotwinkels te openen." Het supermarktbedrijf zet de laatste tijd sowieso steeds meer in op winkels in binnensteden. 

REUTERS1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • robrecht Peeters

    zeer goede combinatie : complementair.En dan krijgt Zeeman het moeilijk want toch een trapje lager dan Hema.