Exclusief voor abonnees

Heeft beleggen in goud nog zin?

Financieel expert Michaël Van Droogenbroeck.
Steven Richardson Financieel expert Michaël Van Droogenbroeck.
Beleggen in goud is altijd wat een buitenbeentje geweest, maar leek de laatste jaren helemaal van de radar te zijn verdwenen. De goudprijs bleef maar dalen en zelfs tijdens de terugval op de beurs, eind vorig jaar, kon goud zijn reputatie als veilige haven niet waarmaken. Maar is het tij nu wel gekeerd? Zo kunt u in goud investeren.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Leo Peeters -Duym

    Wat ik als groot voordeel niet lees: het enige waar noch de wetgever, noch een dictatoriaal regime, noch de computer met zijn hackers vat op heeft is het goud dat je fysiek bezit. Ten tijde van de Culturele revolutie onder Mao was bezit diefstal; je riskeerde de doodstraf door waardevolle zaken achter te houden. Toch slaagden de meeste goudkevers erin om die krankzinnige tijd zonder geldelijke verliezen door te komen; begraven was de boodschap (ook kostbare meubels gingen de grond in).

  • Ronald Van Beneden

    Hoeveel papierengoud is er al verkocht? Papier waar geen fysiek goud en nooit fysiek goud zal tegenover staan. Goud moest al lang 10000 euro staan maar de banken creëren goud uit het niets om de echte goudkevers en de vraag af te straffen.