Guangzhou is eerste Chinese stad met vaste dronelevering

De drone stijgt op in Guangzhou.
Twitter De drone stijgt op in Guangzhou.
Inwoners van de Chinese miljoenenstad Guangzhou kunnen voortaan drones die pakketjes vervoeren boven hun hoofd zien vliegen. In de stad werd vandaag de eerste binnenstedelijke droneroute van China geopend.

Onbemande vliegende tuigen zullen voortaan twee keer per dag pakketten tot 5 kilogram over een afstand van 8 kilometer vervoeren tussen twee vaste landingsplaatsen. De drones zullen twee keer per dag -of meer indien nodig- documenten oppikken bij een niet nader genoemde klant en die naar een dienstencentrum van pakketvervoerder DHL Express vliegen.

Met de auto zou het transport 40 minuten duren, een drone overbrugt de afstand in 8 minuten. Het project is in handen van de joint venture DHL-Sinotrans en de Chinese dronefabrikant EHang.

De droneroute is niet de eerste in China, maar wel de eerste binnen een stad. De grote Chinese onlinehandelaar JD.com levert bijvoorbeeld sinds november ook pakketten af op vaste landingsplaatsen in landelijke gebieden.

China is een reusachtige markt. Vorig jaar werden er meer dan 50 miljard leveringen aan klanten geteld, dat is meer dan in de Verenigde Staten, Japan en Europa samen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.