Grootste Nutella-fabriek ter wereld ligt stil door problemen met kwaliteit

Photo News
De grootste Nutella-fabriek ter wereld ligt al sinds dinsdag stil. Het bedrijf Ferrero nam die beslissing nadat problemen zijn vastgesteld met de kwaliteit. De fabriek in het Franse Villers-Ecalles produceert normaal 600.000 potten choco per dag, een kwart van de wereldproductie.

De fabriek in Normandië ligt al sinds dinsdag 18 uur stil. De Italiaanse groep Ferrero nam die beslissing uit voorzorg. Bij testen bleek dat er problemen waren met de kwaliteit van Nutella choco en van Kinder Bueno-chocoladerepen. 

Volgens de multinational is er niets mis met Nutella-potten of andere Ferrero-producten die al verkocht zijn. “Voorlopig is er ook geen probleem met de bevoorrading”, klinkt het. Wat de toekomst brengt, is af te wachten.

Onderzoek

De tijdelijke sluiting geeft het bedrijf de tijd om te onderzoeken wat er fout loopt. Ferrero hoopt daar eind deze week een zicht op te hebben. Op de vraag of het om een bacterieel probleem ging, kwam als antwoord “dat het onderzoek nog aan de gang is”, zo melden Franse media.

De fabriek van Villers-Ecalles is de grootste Nutella-fabriek ter wereld. De Ferrero-groep verdubbelde zijn omzet in tien jaar tijd tot meer dan tien miljard euro. In totaal telt Ferrero 22 fabrieken en het heeft meer dan 30.000 werknemers in dienst.

Nutella is overal ter wereld erg populair. Dat bleek onder meer een jaar geleden, toen klanten in Franse supermarkten bijna op de vuist gingen. Er waren toen chocopotten te koop met 70% korting
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kinberly De jonghe

  Mensen toch, je weet toch dag bij iedere boom ze kappen voor palmolie, ze er 2 in de plaats planten he? Wanneer je ze iets verwijt, zorg dat je juist bent!

 • pol van de velde

  @Peter Janssens: kan je ook de juiste dosissen geven aub?

 • Elle Devee

  Voor mijn part blijven die voorgoed dicht. Ik eet liever echte chocola in plaats van die rommel.

 • luu di malinas

  Als je geen nutella mag eten voor het oerwoud mag je ook geen gebruik maken van zogezegde 'hernieuwbare' biobrandstof. Of denk je dat mensen opeens minder gaan eten als er landbouwgrond wordt gebruikt voor het telen van gewassen die gebruikt worden voor biobrandstof.

 • Carina Stulens

  Dit lijkt me een tekort creeëren om de prijs binnenkort te kunnen opdrijven.