Exclusief voor abonnees

Goud blijkt toch veilige haven voor beleggers, maar hoe investeer je erin?

De goudprijs is woensdag voor het eerst sinds zes jaar boven 1.500 dollar per ounce gegaan.
Shutterstock De goudprijs is woensdag voor het eerst sinds zes jaar boven 1.500 dollar per ounce gegaan.
 De prijs van goud is woensdag voor het eerst sinds 2013 nog eens voorbij de symbolische grens van 1.500 dollar (1.338 euro) per ounce (31,1 gram) gegaan - het gevolg van onrust op de markten. Goud maakt zijn naam als veilige haven voor beleggers toch waar. Het edelmetaal levert zelf geen rente op, maar door de rentedalingen lopen investeerders weinig opbrengst mis. Zo kan je zelf in goud investeren. 

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leo Peeters -Duym

  @Nico De Corte, dat verzin je maar. Er wordt nooit een tweede sleutel aangemaakt, dat kan niet en dat zou ook onwettelijk zijn, hier én in Cyprus. Zoek op: Sleutel van je bankkluis verliezen is een dure affaire. - In Cyprus heeft niemand één euro uit zijn bankkluis zien verdwijnen, en wat is het probleem als je enkele weken niet aan je goud kunt? En nog dit: een bankkluis werkt altijd met een lettercode én een sleutel.

 • Nico De Corte

  Een bankkluis veilig? Je bent je er toch van bewust dat de bank een 2e sleutel heeft van jouw gehuurde kluis? Er zal zomaar een monetaire reset komen tijdens het weekend, tijd zat voor een code van 3 letters te achterhalen...Zelfs een "Cypruske" zal al genoeg zijn om voor een gesloten kantoor te staan ( wegens omstandigheden )

 • Lisette Theunis

  @Leo Peeters -Duym- Dat is juist. Een bankkluis is het veiligste.

 • Leo Peeters -Duym

  @Lisette Theunis, spreiden ja, maar hoe groter het gewicht, hoe kleiner de premie.-- Je zegt: Met opslag ervan moet je wel zeer goed uitkijken. Goud is duur en heeft een enorme aantrekkerskracht (sic) op dieven en oplichters. -- Dat slaat nergens op. Een bankkluis kost 50€ per jaar, en goud koop je legaal via een bank of een geregistreerde goudwinkel (bij een bank betaal je wel meer premie!). @Nico De Corte, klopt, een nul vergeten (de nullen maken de man).

 • Leo Peeters -Duym

  Lisette Theunis zegt: Je goudaankopen spreiden door de jaren is de beste remedie tegen mogelijke verliezen. -- Klopt, maar hoe groter het gewicht, hoe kleiner de premie.--LT zegt: Met opslag ervan moet je wel zeer goed uitkijken. Goud is duur en heeft een enorme aantrekkerskracht (sic) op dieven en oplichters. -- Dat slaat nergens op. Een bankkluis kost 50€ per jaar, en als je legaal goud aankoopt doe je dat via een bank of een geregistreerde goudwinkel (bij een bank betaal je meer premie!).