GETEST. Voor ongeduldige vakantiefotografen: deze instant-fotoprinter is de beste

HP Sprocket Plus: € 115 euro en € 13  voor 20 vellen papier
RV HP Sprocket Plus: € 115 euro en € 13 voor 20 vellen papier
Snel een vakantiekiekje maken: het gaat makkelijker dan ooit via de smartphone, maar voor sommige gebruikers worden ze toch nog altijd pas ware herinneringen als ze op papier worden afgedrukt. Kleine instant-fotoprinters kunnen daarbij een handig hulpje zijn. 

Gebruikers die hun vakantie­foto’s op de klassieke manier tastbaar willen maken, worden deels bediend door foto-ontwikkelingsdiensten bij winkelketens en online, of door fotofuncties op standaard pc-printers. Maar sinds enkele jaren bestaat er ook een tussenvorm, die teruggrijpt naar het Polaroidprincipe: handige minifotoprintertjes die draadloos de connectie met uw smartphone maken en die meteen de kiekjes op uw smartphone — of in uw Instagram- of Facebook-feeds — vereeuwigen op papier. Ze komen in twee varianten en we testten van beide een model uit:

De HP Sprocket Plus is een miniatuurversie van een gewone printer, die dus in essentie gewoon uw beelden afdrukken op fotopapier. De Fujifilm Instax Share SP.2, onder meer te koop bij winkelketen Hema, werkt via het zelfontwikkelingsprincipe van de getrouwe Polaroids. Welke van de twee is nu het bes­te?

1. Toestel 

Je hebt 19% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • james vroman

    wie koopt er nu nog een printer met fotopapier ....binnen in het kruitvat en je hebt direct de foto indien je dat wenst ..voor dat geld van die printer en je papier ga je heel je leven op foto kunnen zetten ...containerpark vulling ..

  • Thierry Vansweevelt

    En dan daar weer inkt, opladers enzo moeten voor meezeulen, de wifi die weer niet wil verbinden, etc etc