Getest: 10 biertoppers voor zonnige dagen

Fris & fruitig in het glas

Steven Richardson
Met de komst van de zon grijpen we makkelijker naar frisse bieren. Op het zonnige terras smaken die krakende saisons, dorstlessende sessions of lekker gehopte IPA’s nog beter. Uit het almaar groeiende aanbod pikken we er alvast tien lentetoppers uit.

Cuvée des Trolls * Brasserie Dubuisson * 7% * 0,94 euro/25 cl

RV

Dit ongefilterde trollenbier is een klassieker van de oudste Waalse brouwerij van ons land. In Vlaanderen bleef het bier tot nu toe relatief onbekend. Ten onrechte, want dit toegankelijke no-nonsense bier combineert zijn dorstlessende karakter met een leuke fruitigheid en mooie body. De sinaasappelschil voegt nog wat fruitigheid toe aan de smaak.

Foodpairing: gegrilde kipspiesjes met pindasaus. Het bier breekt het zoete en droge van de pindasaus en vult het gerecht aan met zijn frisfruitigheid. 

Super 8 Saison * Brouwerij Haacht * 4,8% * 1,41 euro/33cl

RV

Je hebt 15% van dit artikel gelezen
26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guy Miserez

  Geef mij maar echt Belgisch bier maar zeker geen inBev Jupiler en co.

 • ringo van der pulst

  Allez vooruit,voor mij een bruintje van de roman.

 • Theo Van Hoof

  Iedereen kan karnemelk maken deneckere Bernard. Wat is daar speciaal aan? Een bier degusteren is wat anders dan u ladder zat zuipen. Het is niet omdat je soms eens een bier drinkt dat je een alcoholieker bent. Ik heb al heel veel bieren geprobeerd. Hele goeie bij maar ook die niet mijn smaak zijn. Duvel kan mij bijvoorbeeld absoluut niet bekoren. Trippel Karmeliet is ook stukken beter als Kwak. Na de overname door Inbev geen enkele meer gedronken. En dat blijft zo.

 • dirk claeys

  Je kan er maar een van drinken ! Je blaast al positief! De toekomst ligt in de alcoholvrije bieren! De komende 10 jaar zal van iedere soort een te koop zijn!

 • Dirk Janssens

  Deze commentaren spreken boekdelen: België is het bierland bij uitstek. En ik wil me er zelf ook bijrekenen, wel een negatieve tendens is dat suikergedoe in het bier, da's voor me een afknakker geworden.