Geen bedrijfswagen nodig? Neem een bouwbudget

BELGA

Werknemers met een bedrijfswagen moeten de keuze kunnen krijgen tussen een wagen- of een bouwbudget. Dat stelt de Confederatie Bouw voor. Met dat bouwbudget, dat fiscaal even voordelig is voor werkgever en werknemer als het systeem van de bedrijfswagens, kunnen werknemers een huis energiezuinig bouwen of renoveren. "Op die manier worden onze woningen versneld duurzamer qua energieverbruik", aldus de organisatie. Tachtig procent van ons 'woningpark' dateert immers van voor 1985 en is dus niet energie-efficiënt uitgerust, zegt de Confederatie Bouw. Het gaat in totaal om 5,5 miljoen woningen en die zijn goed voor 40% van alle uitstoot van broeikasgassen. Om woningen duurzamer te maken, pleit de organisatie ook nog voor een veralgemening in heel België van de 6 procent btw op sloop en heropbouw.
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dick DECOCK

  Gewoon stoppen met al die subsidies die iedereen moet betalen en waar slecht kleine groep voordelen van heeft.

 • Roland Jeronimus

  Wie bedenkt zo iets onbenulligs? De bedrijfswagen is in België een belastingvoordeel voor enkelen op de kosten van allen. Dat oneigenlijk gebruik van de belasting(voordelen) inruilen voor een ander voordeel voor enkelen ten kosten van allen is een dom voorstel en toont een totaal gebrek aan realiteitszin.

 • David De Geyter

  Als dit geen discriminatie is, wat dan? De confederatie Bouw gaat daar toch een brug te ver in!

 • Erwin Vandriessche

  hahaha, wat een grap! En wie kan er maar van profiteren? Zij die een bedrijfswagen zouden hebben! Dit is toch pure discriminatie! Je kan geen belastingplichtige premie van maar 7000€ vergelijken met een gratis aangeboden voertuig van de werkgever, die je een geheel jaar en ook privé kan gebruiken. Reken maar uit hoe veel een nieuwe wagen aan een gezin kost! Wie daarin trapt is nog dommer dan zij die dit voorstellen!

 • Jurgen Vanheessen

  Pure discriminatie voor de gewone arbeiders die zullen wel voor alles werken. Maar het juist het zijn de bedienden die alles doen van hun stoel