Geen akkoord over prijzen, dus voorlopig geen Douwe Egberts meer in rekken bij Colruyt en Okay

Colruyt/Reuters
Klanten die koffie van Douwe Egberts willen aanschaffen, kunnen bij Colruyt en Okay wel eens bedrogen uitkomen. Bij veel filialen staat er nog maar weinig tot helemaal geen koffie van het merk in de rekken. Beide partijen liggen overhoop over de prijs. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

“Elk jaar onderhandelt de Colruyt Group met de verschillende leveranciers”, zegt Hanne Poppe van Colruyt aan Gazet van Antwerpen. “In de meerderheid van de gevallen wordt snel een overeenkomst gevonden, maar er zijn ook momenten dat beide partijen er iets langer over doen om een consensus te vinden, zoals in dit geval.”

Uiteraard beseft de supermarktketen dat dit vervelend is voor de klanten. Hoelang dit conflict nog gaat aanslepen, weet niemand.

In het verleden lag Colruyt ook al in de clinch met PepsiCo en Nestlé waardoor de koopwaar van deze bedrijven tijdelijk uit de rekken verdween.

De spanning tussen supermarkten en leveranciers loopt geregeld op omdat ketens lagere prijzen willen.
33 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ghijs Elvan

  Coen Geurts, het Colruyt aandeel is nochtans maar 12% gestegen de voorbije 5 jaar. Het Mondelez aandeel, eigenaar van Douwe Egberts, met 56% gedurende dezelfde periode. Daarnaast heeft Mondelez een marktcapitalisatie van 80 miljard en Colruty maar 6 miljard. Dus hier is het echt David tegen Goliath. En Colruyt is wel degelijk David.

 • Paul Janssens

  Peter Hegge ,klopt niet ,colruyt wint marktaandeel,u beter informeren

 • Hendrik Patyn

  Ik ga dan winkelen waar ze wel DE hebben..

 • Maria de swert

  Ja , zo gaat dat tot de leverancier plooit , de wet van de sterkste zeker en zij hebben veel macht door hun grote omzet , maar dat gebeurt overal en in ALLE branches !

 • Batuhan Geylani Yalcin

  Goed koop of nie het belangerijkst is dat het product ecologisch is tegenwoordig zien mensen alleen maar met economie bezig het belang is ook dat het product gezond en duurzaam is het prijs maak niet uit