Gedaan met avondrush in supermarkt? Colruyt geeft extra korting tijdens daluren

Photo News
Supermarktketen Colruyt onderzoekt of extra korting en spaarpunten tijdens de daluren helpen om de ergste drukte en files te vermijden. Het gaat om een beperkt proefproject in één filiaal, schrijft het Nieuwsblad.

Wie net voor etenstijd nog even naar de winkel moet, kent het scenario wel: aanschuiven op de parking, aanschuiven aan de kassa's, hopen ergernis... Even binnen en buiten? Vergeet het maar.

Daarom onderzoekt het Vlaams Instituut voor Mobiliteit samen met een aantal partners hoe ze de Vlaming zover kunnen krijgen dat ze gespreider gaan winkelen, liefst nog met de fiets of de bus. "Twee op de drie Vlamingen neemt de auto om boodschappen te doen, ook als de supermarkt nog geen kilometer verder ligt. Hoe jonger, hoe meer we aan de wagen gehecht zijn", aldus Johan Boonen van het VIM in Het Nieuwsblad.

Vervoersmaatschappij De Lijn, de federatie voor handel en diensten Comeos, supermarkt Colruyt en De Fietsersbond nemen alvast deel aan het project. Bij Colruyt gaat het om extra voordelen. "Zo kan de supermarkt korting geven op producten in de daluren, of net extra spaarpunten. Ze kan ook alternatieve vervoersmiddelen promoten, zoals fietskarretjes."

Poll

Zou u op minder drukke uren winkelen als u daardoor korting krijgt?

  • Ja 86%
  • Neen 13%
  • Geen mening 1%