Exclusief voor abonnees

Fiscaal voordelig en meer nettoloon: waarom de bedrijfsfiets een serieus alternatief is voor de salariswagen

Een elektrische fiets. Beeld ter illustratie.
Belga Een elektrische fiets. Beeld ter illustratie.
Dit weekend loopt de Week van de Mobiliteit af, waarin er veel aandacht is voor de alternatieven voor de auto om naar het werk te pendelen. Eén ervan, de fiets, is in recordtempo bezig de harten van de Vlamingen te veroveren als alternatief voor het woon-werkverkeer. Gezond én financieel interessant. Zeker als u uw bedrijfswagen kan inruilen (of aanvullen) voor/met een bedrijfsfiets, berekent financieel expert Michaël Van Droogenbroeck. 

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
45 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Andre Haeck

  Geen waar, ik ga elke dag met fiets en krijg geen extra fietsvergoeding. Is niet voor elke sector zo! Garagesecter krijgt dlt niet. Waarom niet voor iedereen zelde?

 • jef de boeck

  En in de winter . Of als het heet is . En fijn stof ?

 • raf peeters

  @Jean De Grande ,waarom werken vrouwen?.Juist voor de luxe,ook ik heb ooit gewerkt,alleen,3 kinderen univ gelopen,gebouwd en het ontbreekt aan niks. Wel ben ik voor de loopbaal niet minder dan 11 keer gaan wonen waar mijn aanwezigheid vereist was en zelfs vijf maal in buitenland voor periodes van twee a drie jaar. Van-daag is men net iets teveel"verwend" en gaat men de werkgever voorschrijven wat moet,vooral wat ze niet willen.Met genoeg onderneming zin hoeft je vrouw niet te werken.

 • Jean De Grande

  Verhuizen de oplossing, raf peeters??? Zeker als uw vrouw op 2 km van haar werk woont en elke dag met de fiets gaat. Scheiden is waarschijnlijk een betere oplossing.

 • Sobek Wessels

  Van mijn Bruto loon wordt onmiddellijk 57% ingehouden en op het einde van het jaar mag ik nog eens een goede 10% betalen aan belastingen en dan zou ik nog elke dag 2u extra onderweg moeten zijn en NIET betaald om naar mijn Werkt te mogen Fietsen ?? Neen Genoeg is Genoeg deze Roverheid moet weg !!